Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Presentasjon av kurs/kniplecafé høsten2017:

Nybegynnerkurs: Lærer Irma Baster-Jakobsen

http://admin.mekke.no/data/images/1836/H_stkurs_2016/Nybegynnerkurs.jpg   http://admin.mekke.no/data/images/1836/H_stkurs_2016/Nybegynnerkurs_2.jpg   http://admin.mekke.no/data/images/1836/H_stkurs_2016/Nybegynnerkurs_3.jpg

Bildene er illustrasjonsfoto

Kus 1: Nybegynnerkurs. Lærer: Irma Baster-Jakobsen.

 

Irma bor i Sandnes Rogaland, og har kniplet siden 1993. Hun lærte å kniple på kurs i Sandnes , undervist av Målfrid Husebø. Hun har gått på flere kurs og lært forskjellige knipletekniker, som f eks torchon og tønder. Irma har undervist på nybegynner-kurs i forbindelse med medarbeidersamling for Rogaland Husflidslag, Utsira.Irma Baste Jacobsen fikk 1. premie på Dyrsku’n på Seljord med brikke i Tønder teknikk, for arbeid og teknikk. En liten del av Irmas arbeider kan ses på Instagram: irja.sandnes . Bli inspirert!

 

Om kurset: Nybegynnere skal lære grunnslagene i knipling. Ingen forkunnskaper er nødvendig. De som har kniplet litt før og ønsker en oppfriskning vil få undervisning tilpasset sitt nivå. Alle elever må ha eget utstyr.

 

Kurset passere for: Helt nybegynnere og deg som har kniplet litt.

Maks antall deltakere: 8

 

Kurs 2: Mandel-kurs: Lærer: Inger Marie Kolstad

 http://admin.mekke.no/data/images/1836/H_stkurs_2016/Mandel_kurs.jpg http://admin.mekke.no/data/images/1836/H_stkurs_2016/Mandel_kurs_2.jpg http://admin.mekke.no/data/images/1836/H_stkurs_2016/Mandel_kurs_3.jpg http://admin.mekke.no/data/images/1836/H_stkurs_2016/Mandel_kurs_4.jpg

Bildene er illustrasjonsfoto til inspirasjon (det er ikke disse mønstrene det skal arbeides med) 

Inger Marie Kolstad lærte å kniple i Belgia, og har kniplet i ca 15 år, og har mandler som spesialfelt. Hun holdt et glimrende mandelkurs i Trondheim høsten 2016, og har heldigvis takket ja til å holde et nytt kurs. 

Om kurset: Det er mange som har litt ”mandelskrekk”, og det er synd ettersom så mange mønstre inneholder mandler. Og det å ”hoppe over” mandlene fjerner et viktig dekorelement i kniplingen. Benytt anledningen til å lære mandler skikkelig, eller til å forbedre den teknikken du allerede har! Kniplere som ikke lager mandler bør kjenne sin besøkelsestid og benytte anledningen til å få det inn i fingrene. For elever som gikk forrige mandelkurs og nå ønsker litt flere utfordringer, vil undervisningen tilpasses deres nivå og ønsker.

Maks antall deltakere: 10 

Kurs 3: Montering: Lærer: Margery Sitkin

Margery har utdanning innen kunst og håndverksfag, folkelivsgransking og pedagogikk. Hun har mange kurs ved Svenska Spetsar, og kurs i montering av ferdig kniplede arbeider på Sätergläntan. Margery har vært kurslærer siden 1980. Hun forsøker å understreke viktigheten av kvalitet og passende montering av ferdige arbeider.

 

Om kurset: Ønsker du å montere en rund knipling, oval, liten brikke, lommetørkle, gardinkant, mellomverk, kirketekstil? Ta med kniplinger du har liggende, kniplinger som trenger å bli brukt. Eller bruk sommeren til å kniple noe som du kunne tenke deg å finne en fin montering til. På kurset kan du se på «andre» måter å bruke små og større arbeider på eller kanskje anvende en liten prøve eller rest som ellers bare blir liggende i en perm eller eske.

Maks antall deltakere: 10  

Kniplekafé:

Her kan man enten sitte med eget arbeide, eller man kan gå løs på vår «hemmelige oppgave». Det vil bli laget en hemmelig oppgave med et felles tema (f eks «båt»). Det vil lages mønster/oppgaver i tre ulike vanskeligsgrader som cafédeltakerne kan velge i mellom. Det vil ikke være lærer på kniplecaféen, - men det er definitivt lov (og varmt anbefalt) å samarbeide og bli kjent med andre kniplere!

 

© 2024 Knipleforeningen i Norge