Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

KNIPLEKURS helgen 29. september–1. oktober 2017 i STAVANGER

Sted: St. Svithun Vandrerhjem (samme resepsjon som sykehuset/sykehotellet)

Foreløpig, litt løselig agenda:

Fredag 29. sept: Kurs 18.00 – 21.30 (pizza 17.30) Lørdag 30. sept: kurs 09.00 – 17.30.

Utflukt på dag- eller kveldstid er pr i dag ikke bestemt. Søndag 1. oktober: kurs 09.00- 15.00

Beregnet undervisningstid: 12-14 timer, avhengig av tidskabal i forhold til når/hvor utflukten blir.

 

Nybegynnerkurs. Lærer: Irma Baster-Jakobsen. Irma bor i Sandnes Rogaland, og har kniplet siden 1993. Hun lærte å kniple på kurs i Sandnes , undervist av Målfrid Husebø. Hun har gått på flere kurs og lært forskjellige knipletekniker, som f eks torchon og tønder. Irma har undervist på nybegynner-kurs i forbindelse med medarbeidersamling for Rogaland Husflidslag, Utsira.

Irma Baste Jacobsen fikk 1. premie på Dyrsku’n på Seljord med brikke i Tønder teknikk, for arbeid og teknikk. En liten del av Irmas arbeider kan ses på Instagram: irja.sandnes . Bli inspirert!

Om kurset: Nybegynnere skal lære grunnslagene i knipling. Ingen forkunnskaper er nødvendig. De som har kniplet litt før og ønsker en oppfriskning vil få undervisning tilpasset sitt nivå. Alle elever må ha eget utstyr, alternativt avtale med kursarrangør (kontaktinfo på påmeldingskjema) om mulighet for lån/leie. Max antall elever: 8

Mandelkurs. Lærer: Inger Marie Kolstad. Inger Marie lærte å kniple i Belgia, har kniplet i snart 15 år, og har mandler som spesialfelt. Hun holdt et glimrende mandelkurs i Trondheim høsten 2016, og har heldigvis takket ja til å holde et nytt kurs.

Om kurset: Det er mange som har litt ”mandelskrekk”, og det er synd ettersom så mange mønstre inneholder mandler. Og det å ”hoppe over” mandlene fjerner et viktig dekorelement i kniplingen. Benytt anledningen til å lære mandler skikkelig, eller til å forbedre den teknikken du allerede har!

Kniplere som ikke lager mandler bør kjenne sin besøkelsestid og benytte anledningen til å få det inn i fingrene. For elever som gikk forrige mandelkurs og nå ønsker litt flere utfordringer, vil undervisningen tilpasses deres nivå og ønsker. Max antall elever: 10

Kurs «Mer montering». Lærer: Margery Sitkin. Margery har utdanning innen kunst og håndverksfag, folkelivsgransking og pedagogikk. Hun har mange kurs ved Svenska Spetsar, og kurs i montering av ferdig kniplede arbeider på Sätergläntan. Margery har vært kurslærer siden 1980. Hun forsøker å understreke viktigheten av kvalitet og passende montering av ferdige arbeider.

Om kurset: Ønsker du å montere en rund knipling, oval, liten brikke, lommetørkle, gardinkant, mellomverk, kirketekstil? Ta med kniplinger du har liggende, kniplinger som trenger å bli brukt. Eller bruk sommeren til å kniple noe som du kunne tenke deg å finne en fin montering til. På kurset kan du se på 'andre' måter å bruke små og større arbeider på eller kanskje anvende en liten prøve eller rest som ellers bare blir liggende i en perm eller eske. Max antall elever: 10

Kniplekafé: arrangeres for de som vil møtes uten å gå kurs. Pris dekker servering dagtid og lokalleie

Priser:

Kursavgift medlemmer/ikke-medlemmer: 2.200,-/2.400,-

Kursavgift nybegynner på første kurs: 1.900,- (gjelder både medlemmer og ikke-medlemmer).

Kniplekafé: Fredag (ink pizza) 250,- Lørdag: 275,- Søndag: 275,-

Middag lørdag 300,-

Overnatting: Enkeltrom 605 kr/natt. Dobbeltrom 800 kr/natt (400 kr/pers per natt)

Trippelrom 1.035/natt (345 kr/pers per natt). Vi tar forbehold om prisendringer ettersom dette er et stykke frem i tid.

Påmelding til: knipleforeningenskurs@gmail.com eller til Elisabeth Bjørklund Bøhler, Frydenbergveien 55, 1415 Oppegård, tlf 90 62 58 43.

© 2024 Knipleforeningen i Norge