Årsmøtehelg 14.-16.juni 2019
Sted: Nordhordaland Folkehøyskole
Kurs 1: Nybegynnerkurs: Lærer Eldbjørg Bredeli.
Nybegynnere skal lære grunnslagene. Ingen forkunnskaper nødvendig. De som har kniplet litt før og ønsker oppfriskning vil få undervisning tilpasset sitt nivå. Alle elever må ha eget utstyr, alternativt avtale med kursarrangør (kontaktinfo på påmeldingsskjemaet) om mulighet for lån/leie.
Maks antall elever – 8 stk
Kurs 2: Metallknipling Lærer: Anne Kolle
Metalkniplinger finnes på mange norske bunader, og det er stor etterspørsel etter folk som kan kniple i metall til bunader. Nybegynnere innen metallknipling skal lære behandle metalltråd i knipling. De som er litt øvet vil arbeide med mønster tilpasset eget nivå. For begge nivåer vil det være mønster fra lokalområdet rundt Sogndal.
Krav til forkunskapet: Detagerne skal være sikre på grunnslagene inne knipling og ha erfaring med å lese arbeidstegninger. Det anbefales å ha kniplet i 2-3 år.
Maks antall elver – 8 stk
Kurs 3: Rekonstruksjonskurs, mønstertegning og mix-kurs: Lærer: Elisabeth Bjørklund Bøhler
Om rekonstruksjonskurset: Elevene skal lære å rekonstruere enkle torchonkniplinger som finnes på norske folkedrakter: eleven skal lære å vurdere nålavstand og trådtykkelse, lage prikkebrev, prøvekniple og lage arbeidstegning. Elever som har arbeidet med dette før, vil kunne få arbeide med mer avanserte mønstre, etter eget ønske/behov.
Mønstertegning: Elevene skal lære å lage enkle mønstre, samt utarbeide prikkebrev og arbeidstegninger til disse. Elevene kan komme med ønsker om hva de vil designe, f eks metervare, smykke, motiv eller annet.
Mix-kurs: Tønder, Bloemwerk, Bedforshire, Rusiskbåndknipling, Idrija, s’Gravenmoer, Skjulte begynnelser og avslutninger. Alle kursene finnes i nivå 1 og 2.
Krav til forkunnskaper: Deltakere skal være sikre i grunnslagene innen knipling og ha erfaring med å lese arbeidstegninger («svenske»/sort/hvite eller «danske»/fargekodete). Det anbefales å ha kniplet i 2-3 år, gjerne lenger for deltakere på rekonstruksjonskurset.
Maks antall elver – 12 stk
Kniplekafe arrangeres for de som vil møtes uten å gå kurs. Pris dekker servering dagtid og lokalleie.
Priser: (endringer kan forekomme frem til endelig presentasjon)
Kursavgift: Medlemmer/ ikke medlemmer kr 2.000,-/2.200,-
Nybegynnere som går sitt første kurs kr 1.800,-
Kniplecafé fredag/lørdag/søndag kr 350,-/350,-/300
Middag fredag/lørdag kr 250,-/250,-
Enkeltrom kr 560,- pr natt
Dobbelt rom pr seng kr 460,- pr natt
Vi tar forbehold om prisendringer. Det er begrenset antall rom av hver type, rom tildeles så langt det er ledig. Dersom vi ikke kan tilby ønsket romtype, vil du bli kontaktet om dette og få tilbud om et annet rom. Pris for tildelt rom vi da gjelde.
Foreslått agenda for årsmøtehelgen finner du her: Foreslått agenda med klokkeslett
Påmelding skjer ved at utfylt skjema sendes enten knipleforeningenskurs@gmail.com eller til:
Ingjerd Mosvoll, Reinroseveien 8A, 1663 Rolvsøy
Skjemaet kan du laste ned her:
Påmeldingsskjema årsmøtehelg i Bergen
Betingelser:
Påmeldingsfrist 30.april 2019.
Ved avmelding senere enn 2 uker før kurset må hele kursavgiften betales i sin helt, unntak er selvsagt syk med legeerklæring.
Ved færre enn 6 påmeldte (gjelder ikke nybegynnerkurs) vil kurset bli avlyst, eller eventuelt vil flere kurs slås sammen til en lærer (selvsagt etter avtale med elevene).