Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Presentasjon av kurs/kniplecafé høsten2016:

Mix kurs:  Lærer Elisabeth Bjørklund Bøhler

           (I)                    (II)               (III)               (IV)               (V)

            

Bildene er illustrasjonsfoto for presentasjon av teknikken, ikke nødvendigvis de mønstre vi skal arbeide med.

Elisabeth Bjørklund Bøhler er en erfaren kniplelærer som har holdt kurs i ulike knipleteknikker i mer enn 20 år. Hun har gått flere kurs hos Margery Sitkin, Svenska Spetsar og Karen Trend Nissen.

Kursinnhold: Elevene kan velge mellom ulike teknikker: (i) Bloemwerk-teknikk (Brügges blomsterarbeide), (ii) Skjulte begynnelser og avslutninger (hvordan begynne og avslutte et arbeide mest mulig usynlig), (iii) Idrija-teknikk (båndknipling fra Slovenia), (iv) Julepynt (velge nivå og teknikk), (v) Bedfordshire-teknikk. Bildene over er illustrasjonsbilder.

Krav til forkunnskaper: Elevene skal kjenne grunnslagene (enkeltslag, dobbeltslag, vevslag, fletter etc. godt). Undervisningen vil tilpasses den enkeltes nivå og ønsker.

Maks antall deltakere: 15

 

Nybegynnerkurs: Lærer Berit Håland Forbord

     

Bildene er illustrasjonsfoto

Berit Håland Forbord bor i Nord-Trøndelag, og har kniplet til og fra siden 1985. Hun har i det siste undervist i knipling i forbindelse med Ung Husflid.

Kursinnhold: Nybegynnere lærer grunnslagene i knipleteknikken. De litt mer øvete får oppgaver tilpasset eget nivå.

Kurset passere for: Helt nybegynnere og deg som har kniplet litt.

Maks antall deltakere: 8

 

Mandel-kurs: Lærer Inger Marie Kolstad

    

Bildene er illustrasjonsfoto til inspirasjon (det er ikke disse mønstrene det skal arbeides med) 

Inger Marie Kolstad lærte å kniple i Belgia, og har kniplet i ca 15 år. Hun er ekspert på å lage vakre mandler, og har – gledelig nok – sagt ja til å holde kurs for oss i hvordan kniple mandler. 

Det er så mange som har litt ”mandelskrekk”, og det er synd ettersom så mange mønstre inneholder mandler. Og det å ”hoppe over” mandlene fjerner et viktig dekorelement i kniplingen. Benytt anledningen til å lære mandler skikkelig, eller til å forbedre den teknikken du allerede har! 

Maks antall deltakere: 10 

 

Kniplekafé:

Her kan man enten sitte med eget arbeide, eller man kan gå løs på vår «hemmelige oppgave». Det vil bli laget en hemmelig oppgave med et felles tema (f eks «båt»). Det vil lages mønster/oppgaver i tre ulike vanskeligsgrader som cafédeltakerne kan velge i mellom. Det vil ikke være lærer på kniplecaféen, - men det er definitivt lov (og varmt anbefalt) å samarbeide og bli kjent med andre kniplere!

Det vil være noe mønster og tråd for salg under kafé og kurs. De som har ønsker om spesielle mønstre eller tråd bes kontakte Elisabeth Bjørklund Bøhler på mail kniplekurs@gmail.com, slik at jeg kan tilpasse hva jeg tar med av mønstre og tråd.

© 2024 Knipleforeningen i Norge